Kalamar, ananas ve zencefil salatası, deniz mahsullerinin egzotik bir tatla buluştuğu taze ve aromatik bir salatadır. İşte bu salatanın tarifi:
Malzemeler:
- 300 gram kalamar (temizlenmiş ve halka şeklinde doğranmış)
- 1 adet taze ananas (küçük küpler halinde doğranmış) veya 1 su bardağı konserve ananas (süzülmüş)
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı limon suyu veya pirinç sirkesi
- 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1-2 dal taze kişniş veya nane (ince doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (ince dilimlenmiş, isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber
- Birkaç yaprak marul veya roka (servis için)
Yapılışı:
-
Kalamarı Pişirin:
- Bir tencereye su koyup kaynatın ve içine biraz tuz ekleyin.
- Kalamar halkalarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayın, çok fazla pişirmemeye dikkat edin ki sertleşmesin.
- Haşlanan kalamarları süzün ve soğumaya bırakın.
-
Ananas ve Zencefil:
- Taze ananası küçük küpler halinde doğrayın.
- Taze zencefili rendeleyin.
-
Sosu Hazırlayın:
- Küçük bir kasede zeytinyağı, soya sosu, limon suyu veya pirinç sirkesi, ince doğranmış sarımsak, rendelenmiş zencefil, tuz ve karabiberi karıştırın.
-
Salatayı Birleştirin:
- Soğuyan kalamar, ananas küpleri, ince dilimlenmiş kırmızı biber (kullanıyorsanız) ve taze kişniş veya nane yapraklarını bir salata kasesine alın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
-
Servis:
- Salatayı birkaç yaprak marul veya roka ile birlikte servis tabaklarına alın.
- Salatayı soğuk olarak servis edebilir veya biraz buzdolabında dinlendirip daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Bu salata, kalamarın yumuşak dokusu, ananasın tatlı ekşi lezzeti ve zencefilin ferahlatıcı aroması ile deniz mahsulleri sevenler için ideal bir alternatiftir.
Afiyet olsun!